راهنمای خرید ساعت هوشمند

راهنمای خرید ساعت هوشمند

8 اشتباه در خرید ساعت هوشمند

ساعت های هوشمند دارای مدل های متنوعی هستند و در حال حاضر شرکت های زیادی در این عرصه شروع به فعالیت کرده اند. بسیاری از ما در هنگام خرید یک ساعت هوشمند به نکات خیلی مهمی دقت نمی‌کنیم و این باعث می شود تا در استفاده از آنها به مشکل بخوریم یا حس رضایتی که باید از خرید یک کالا می گرفتیم را دریافت نکنیم. 

در این مطلب 8 اشتباهی که در خرید ساعت های هوشمند انجام می دهیم را با هم بررسی می کنیم. این مقاله می‌تواند ضمیمه ای باشد برای مقاله جامع راهنمای خرید ساعت هوشمند که در بلاگ مسترکالا به آن پرداخته‌ایم.


1- فقط ظاهر ساعت را می بینیم


درست است که ساعت هوشمند می تواند یکی از اکسسوری ها برای ست کردن با تیپ و مدل لباس های ما باشد اما تنها اهمیت به ظاهر ساعت باعث می شود از کارایی آن غافل شویم. مثلا یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید برای ما ایرانی‌ها مهم باشد، نمایش نویتیفیکیشن‌ها به فارسی است. ما در مستربلاگ یک لیست کامل از ساعت های هوشمند با پشتیبانی از زبان فارسی تهیه کردیم که حتما به دردتان می‌خورد.


2- ابعاد را مدنظر قرار نمی دهیم


در هنگام خرید یک ساعت از ساعت فروشی ها آن را روی دست خود تست می کنیم و بررسی می کنیم که ابعاد آن به دست ما می آید یا زیادی بزرگ یا کوچک است. اما بسیاری از افراد در هنگام خرید اینترنتی ساعت هوشمند به این ویژگی اهمیت نمی دهند و ممکن است در استفاده از آن احساس رضایت نکنند.


3- سازگاری ساعت با موبایل را بررسی نمی کنیم


پیش از خرید یک ساعت هوشمند باید حتما مطمئن شویم که آیا این ساعت با موبایل ما سازگاری دارد یا خیر. برای مثال ساعت های اپل واچ تنها با سیستم عامل iOS کار می کنند و امکان اتصال آن ها به اندروید وجود ندارد. 

همین موضوع در مورد ساعت های سامسونگ نیز صدق می کند. درست است که ساعت های سامسونگ به تمام برندها با اندروید و iOS متصل می شوند اما در iOS بسیاری از قابلیت ها غیرفعال است. 


4- کیفیت و نوع صفحه نمایش


بدون شک یکی از مهمترین فاکتورهای یک ساعت هوشمند کیفیت صفحه نمایش است. زیرا در اکثر اوقات شما ساعت هوشمند خود را در خارج منزل استفاده می کنید و ممکن است به ذغم داشتن کیفیت صفحه نمایش پایین، نتوانید به درستی از آن بهره ببرید. پس حتما پیش از خرید به کیفیت و نوع صفحه نمایش به کار رفته در ساعت دقت کنید.

شیائومی جدید ترین مچ بند هوشمند خود را با صفحه نمایش تمام صفحه تولید کرده است که یکی از مهمترین تفاوت های می بند 6 و آنر بند 6 به شمار می‌رود.


5- به جنس بند و بدنه ساعت دقت نمی کنیم


این مورد از این لحاظ مهم است که شما ساعت هوشمند را مثل یک ساعت و موبایل استفاده می کنید و همواره آن را در دست خواهید داشت. در نتیجه اگر جنس بند آن خوب نباشد ممکن است حتی به پوست شما آسیب بزند یا در بهترین حالت پس از مدت زمان کوتاهی دچار مشکل شود. 

همچنین بررسی جنس بدنه ساعت از این لحاظ مهم است که در صورت خوب نبودن آن، پس از مدت دچار رنگ رفتگی شده یا با کوچکترین ضربه ای دچار شکستگی می شود. 

مسلما هیچکس نمی خواهد یک ساعت هوشمند رنگ پریده و شکسته را مدام دستش کند.


6- ویژگی های نرم افزاری ساعت را نمی دانیم


یکی از استفاده هایی که ساعت های هوشمند دارند این است که شما آن را جایگزین دم دستی و کوچکی برای موبایل خود داشته باشید و نیاز نباشد همواره تلفن همراه خود را از جیب در بیاورید. در نتیجه اگر این مسئله برای شما مهم است باید به دنبال ساعتی باشید که قابلیت پاسخگویی به تماس یا نصب نرم افزارهای جانبی را داشته باشد.

مثلا در مقاله تفاوت ساعت های GTS 2 / GTS 2e / GTS 2 Mini کامل توضیح داده‌ایم که تفاوت‌های ریز بین این ساعت‌ها چگونه سبب می‌شود تا هر کدام مخاطب خاص خودشان را داشته باشند.


7- به ویژگی های سلامتی توجه نمی کنیم


ساعت های هوشمند ابتدا برای پایش سلامتی وارد بازار شدند و رفته رفته قابلیت های دیگر مثل نصب نرم افزار و امکان پاسخگویی به تماس به آنها اضافه شد. پس مهم است که شما بدانید چه ویژگی های سلامتی توسط ساعت ردیابی می شود و شما به چه قابلیت هایی نیاز دارید. برای مثال اگر شما یک دوچرخه سوار باشید، ترجیح این است که ساعتی با ویژگی ردیابی دوچرخه سواری خریداری کنید و هزینه اضافه تری بابت ویژگی هایی مثل تشخیص ارتفاع و ردیابی صخره نوردی و کوهنوردی نپردازید.

بیشتر بدانید: بهترین ساعت های هوشمند شیائومی 2021


8- توجه نکردن به عمر باتری


در حال حاضر پیشرفت باتری ها بسیار کند است و سال هاست که لوازم دیجیتال از باتری های لیتیومی بهره می برند. حتی بهترین ساعت های هوشمند از نظر باتری که برای هفته‌ها شارژ نگه می‌دارند هم هنوز در حال تغییر و بهبود می‌باشند. اما این موضوع باعث نمی شود تا از عمر باتری یک ساعت هوشمند چشم پوشی کنیم. هرچه عمر باتری یک ساعت هوشمند بیشتر قطعا زمان بیشتری ما را همراهی خواهد کرد و نیاز به شارژ کردن آن کمتر است. 

شاید با خود فکر کنید که ما در حال شارژ موبایل و پاوربانک و لوازم دیگر خود هستیم، خب می توانیم ساعت هوشمند را هم به آن اضافه کنیم! در پاسخ به این تفکر باید گفت که شما می توانید این کار را انجام دهید اما باید توجه کنید که شارژر ساعت های هوشمند علاوه بر تفاوت با موبایل ها در هر مدل ساعت هم ممکن است متفاوت باشد و این می تواند برای شما مشکل ساز باشد.

ذکر این نکته لازم است که زمان اعلام شده توسط شرکت ها با در نظر گرفتن این است که شما سنسورهای 24 ساعته را خاموش کنید و ساعت را به گوشی خود متصل نکنید.

بیشتر بدانید: تفاوت ساعت Amazfit GTR 2e با Amazfit GTR 2


جمع بندی

موارد دیگری نیز می تواند در خرید یک ساعت هوشمند موثر باشد اما به مهمی موارد بالا نیستند. برای مثال بررسی وجود لوازم جانبی مختلف بند، بررسی محافظ صفحه نمایشی که در آن به کار رفته، تعداد واچ فیس ها و…