آموزش رفع خطا This PC Can't Run Windows 11

آموزش رفع خطا This PC Can't Run Windows 11

چطور TPM سیستم را فعال کنیم؟

با معرفی سیستم عامل جدید ویندوز قطعا اولین سوالی که برای همه مطرح شد این بود که ویندوز 11 با چه سیستم هایی سازگار است؟ زیرا معلوم شد که همه دستگاه ها قرار نیست ویندوز 11 را ساپورت کنند.

اگر مقاله بالا را خوانده باشید می‌دانید که یکی از مهم‌ترین قابلیت ها برای اینکه سیستم شما بتواند از ویندوز 11 پشتیبانی کند برخورداری از TPM 2.0 می‌باشد. اگر برنامه Microsoft Health Check را اجرا کردید و با وجود داشتن همه موارد مورد نیاز، با ارور مواجه شدید احتمال دارد TPM 2.0 سیستم‌تان فعال نباشد. نحوه استفاده از برنامه Microsoft PC Health Check

در این مقاله می‌خواهیم با این ماژول بیشتر آشنا شویم و نحوه رفع خطای This PC Can't Run windows 11 را یاد بگیریم.


اصلا TPM چیست؟ چطور ورژن TPM را بفهمیم؟

واژه TPM مخفف Trusted Platform Module و یک میکرو کنترلر است که از طریق رمزنگاری کردن اطلاعات امنیت آن‌ها را تامین می‌کند. اکثر دستگاه هایی که بعداز سال 2016 ساخته شده‌اند از چیپ TPM 2.0 برخوردارند.

برای اینکه چک کنید ببینید آیا سیستم شما از TPM 2.0 استفاده می کند یا نه می‌توانید آن را سرچ کنید. کلید Windows + R را بگیرید و tpm.msc را داخل آن تایپ کنید. Enter را بزنید و در قسمت Specification Version به دنبال ورژن TPM سیستم خود باشید.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله آموزش چک کردن TPM کامپیوتر را بخوانید.


چطور TPM و Secure Boot را فعال کنیم؟

اگر با روش قبل تست کردید و دیدید که TPM دارید ولی با خطای This PC Can't Run Windows رو به رو می‌شوید باید به بخش بایوس لپ تاپ مراجعه کنید.

نکته: یادتان باشد که تنظیمات بایوس اهمیت زیادی برای کارکرد سیستم شما دارند و بهتر است به غیر از مراحلی که ذکر شده چیز دیگری را در این قسمت تغییر ندهید.


تنظیمات ویندوز 10

از ویندوز 10 وارد Setting شده و به Update & Security بروید.



روی زیرشاخه Recovery کلیک کنید و زیر عنوان Advanced Startup گزینه Restart Now را بزنید.



در صفحه آبی روی کاشی Troubleshoot کلیک کنید.



حالا Advanced Options را بزنید.



تنظیمات UEFI Firmware را انتخاب کنید. البته اگر بایوس لپ تاپ شما خیلی قدیمی باشد احتمالا چنین گزینه‌ای را در این قسمت نخواهید دید.



ری استارت را بزنید تا کامپیوتر وارد تنظیمات امنیتی شود.



استفاده از کلید بایوس

راه دیگر استفاده از کلید Bios است: کلید رفتن به بخش BIOS در هر سیستم و برندی متفاوت است. بنابراین اگر تا حالا این کار را نکرده‌اید و نمی‌دانید چطور باید وارد بایوس شوید، کافیست سرچ کنید یا دفترچه راهنمای دستگاه را مطالعه کنید.

مثلا سرچ کنید «کلید رفتن به بایوس لپ تاپ ایسوس» اگر به نتیجه‌ای نرسیدید مدل دقیق لپ تاپ را هم سرچ کنید تا مشکلتان حل شود.

وقتی موفق شدید کلید بایوس را پیدا کنید و واردش شوید، با چالش جدید رو به رو خواهید شد. در اینجا هم چون طراحی بایوس به برند و سازنده وابسته است نمی‌توانیم مسیر دقیق را برایتان مشخص کنیم ولی باید به دنبال آپشن های Boot یا Security باشید.

برای بعضی از لپ تاپ ها گزینه TPM در بخش Security قرار دارد که باید از حالت Disable به حالت Enable تغییرش دهید.



در زیر تب Boot هم می‌توانید گزینه Secure Boot را به حالت Enable درآورید.



سپس تغییراتی را که داده‌اید ذخیره کنید. 


نکته: اگر نمی‌توانید هیچ اثری از TPM یا Secure Boot در بایوس لپ تاپ پیدا کنید، احتمالش وجود دارد که به دلیل قدیمی‌ بودن چنین قابلیت هایی نداشته باشد.


پس از اینکه سیو کردید، دستگاه ری استارت می‌شود و ویندوز بالا می آید. حالا اگر دوباره با برنامه PC Health Check سیستم را بررسی کنید دیگر با ارور This PC Can't Run windows 11 رو به رو نخواهید شد. 

مایکروسافت 4 روز پس از معرفی ویندوز 11 پیش نمایش آن را نیز در دسترس قرار داد تا کاربران بتوانند آن را نصب کرده و آزمایش کنند. نسخه بتا ویندوز 11 به همان سازگاری هایی که ویندوز اصلی نیاز دارد نیاز خواهد داشت. پس اگر اپلیکیشن را اجرا کرده و دیگر اروری دریافت نکردید، حالا می‌توانید پیش نمایش ویندوز 11 را نصب کنید.