راهنمای جامع خرید دوربین مداربسته

راهنمای جامع خرید دوربین مداربسته

راهنمایی برای خرید دوربین های مدار بسته

خرید دوربین مداربسته در گذشته فقط توسط مراکز نظامی، اداری و آموزشی انجام می‌شد. اما در سال‌های اخیر از دوربین های مدار بسته حتی در مجتمع‌های مسکونی و آپارتمان‌ها هم استفاده می‌شود. چقدر با دوربین مدار بسته آشنا هستید؟ 

نصب تابلویی با این مضمون که:«این مکان به دوربین مداربسته مجهز است» باعث ایجاد ترس در دل سارقان می‌شود. دوربین های مداربسته این روزها به عنصری مهم در حفظ امنیت شهرها تبدیل شده‌اند. این دوربین‌ها در شکل‌ها و کاربردهای مختلفی تولید می‌شوند. در ادامه با انواع دوربین مداربسته آشنا می‌شویم و نکاتی که قبل از خرید دوربین مداربسته باید بدانید را به شما می‌گوییم. 


دوربین مداربسته دقیقا چیست؟

دوربین مداربسته (CCTV) به زبان ساده از یک یا چند دوربین، کابل انتقال تصویر و دستگاه ذخیره فیلم تشکیل شده است. در ابتدا، از این دوربین‌ها برای اهداف نظامی و نظارتی در محیط‌های امنیتی استفاده می‌شد و به مرور زمان مصارف تجاری و حتی خانگی هم پیدا کرد. مخترع دوربین مداربسته، والتر بروش آلمانی بود که اولین دوربین مداربسته را در جریان جنگ جهانی دوم (1942 میلادی) برای ارتش آلمان نازی اختراع کرد. 7 سال بعد، کشور آمریکا خط تولید تجاری دوربین مداربسته با برند Vericon را به طور رسمی افتتاح کرد و از آن تاریخ به بعد شرکت‌های متعددی برای ساخت دوربین مدار بسته اقدام کردند.


در گذشته خرید دوربین های نظارتی فقط به منظور مصارف سنتی‌تر بود و افراد و سازمان‌ها صرفا برای امنیت فضاهای خارجی یا نظارت های عمومی از آن استفاده می‌کردند. اما در حال حاضر با ورود انواع دوربین های مداربسته شیائومی که اکثرا به اینترنت وصل می‌شوند و بی سیم هستند، معادله عوض شده است.

این روزها ما شاهد استفاده از دوربین های نظارتی در اتاق کودک، جلوی درب خانه، داخل حیاط و خیلی جاهای دیگر هستیم که به لطف دوربین های وایرلس ممکن شده است.


انواع دوربین مداربسته

بر اساس نوع سیگنال خروجی

در هنگام خرید دوربین مداربسته اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، نوع سیگنال خروجی دوربین است. دوربین های مداربسته در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تولید می‌شوند.

دوربین نظارتی آنالوگ: ساده‌ترین، ارزان‌ترین و متداول‌ترین دوربین‌های مداربسته، از نوع آنالوگ هستند. این دوربین‌ها از ترکیب یک یا چند دوربین، یک دستگاه ضبط DVR برای ضبط فیلم و کابل کواکسیال تشکیل شده‌اند. چرا به این دوربین‌ها آنالوگ گفته می‌شود؟ زیرا تصاویر در این دوربین‌ها به صورت آنالوگ ضبط شده و پس از انتقال از طریق کابل، در دستگاه DVR به حالت دیجیتال تبدیل و ذخیره می‌شود. دوربین های نظارتی آنالوگ این روزها در دو مدل آنالوگ معمولی و آنالوگ HD تولید می‌شوند که اندازه و کیفیت تصاویر در دوربین مدار بسته آنالوگ HD خیلی بالاتر است.

دوربین نظارتی تحت شبکه: در یک تعریف ساده، دوربین‌های مداربسته‌ای که به اینترنت متصل می‌شوند و کار انتقال و ذخیره فیلم را در بستر اینترنت انجام می‌دهند، در این دسته قرار می‌گیرند. اگر بخواهید تصاویر دوربین مدار بسته را به صورت آنلاین روی گوشی یا کامپیوتر خود ببینید، باید از دوربین مداربسته‌های تحت شبکه یا IP استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای این کار به یک مودم و حجم اینترنت هم نیاز است.


بر اساس شکل ظاهری و کارکرد

دوربین های مداربسته با توجه شکل ظاهری و کارکردی که دارند در چند دسته تقسیم می‌شوند. برای مشاهده نمونه محصول هر کدام از این دسته بندی ها در سایت مسترکالا می‌توانید روی اسم آن کلیک کنید.

دوربین مداربسته گنبدی (Dome): همان‌طور که از نام این دوربین‌ها پیداست، شکلی گنبدی دارند و در زیر سقف نصب می‌شوند. در بسیار از محیط‌های مسقف از دوربین مداربسته دام استفاده می‌شود؛ زیرا گنبدی شکل بودن این دوربین‌ها باعث می‌شود که جهت لنزشان قابل تشخیص نباشد و زاویه دید گسترده‌ای داشته باشند.

دوربین نظارتی هوشمند شیائومی Xiaomi Xiaovv Q1 PTZ Dome Camera



دوربین مداربسته گلوله‌ای (Bullet): دوربین‌های مداربسته استوانه‌ای شکل، در این دسته قرار می‌گیرند. به دلیل شباهتی که به گلوله تفنگ دارند، نام این دوربین‌ها را بولت یا گلوله‌ای گذاشته‌اند. این دوربین‌ها را احتمالا اطراف بانک‌ها یا ورودی خانه‌ها دیده‌اید که برای جلوگیری از سرقت داخل قفس نگهداری می‌شوند.

دوربین نظارتی هوشمند شیائومی Xiaomi Mi wireless 1080p Camera


دوربین مداربسته اسپید دام (Speed Dome): دوربین‌هایی هستند که قابلیت چرخش دارند و اجازه می‌دهند تا زاویه دوربین را در حین ضبط به طور دلخواه تغییر دهید. این نوع از دوربین‌ها بیشتر در مراکز امنیتی و نظارت راهنمایی رانندگی استفاده می‌شوند و برد بسیار بالایی دارند.



دوربین های مدار بسته جعبه‌ای (Box): این نوع از دوربین‌ها به شکل جعبه مستطیلی شکل هستند و لنز دوربین به صورت جداگانه روی جعبه نصب می‌شوند. کاربران می‌توانند با توجه به نیاز خود، لنزهای مختلف روی این دوربین‌ها نصب کنند.



بر اساس نوع لنز دوربین مدار بسته

در هنگام خرید دوربین مداربسته باید اول از  همه دوربین های مداربسته با دو نوع لنز «ثابت» و «متغیر» تولید می‌شوند. لنزهای Fix یا ثابت، فاصله کانونی مشخصی دارند و نمی‌توان در حین کار با آن‌ها زوم یا فوکوس کرد. اما دوربین‌هایی با لنز متغیر این قابلیت را دارند. اکثر دوربین‌های مداربسته موجود در بازار برای مصارف خانگی و اداری، با لنز Fix یا ثابت تولید شده‌اند چون قیمت ارزان‌تری دارند. 


امکانات و قابلیت‌های دوربین مدار بسته

دوربین های مداربسته گرچه در انواع مختلفی تولید می‌شوند اما تفاوتی که بین دوربین‌های یک دسته وجود دارد، امکانات و قابلیت‌های آن است. 

اپلیکیشن مخصوص موبایل: اینکه بتوانید روی گوشی هوشمند خود به صورت آنلاین ویدیوی دوربین مداربسته را تماشا کنید، یک قابلیت ویژه دوربین‌ها است. اگر به دنبال چنین چیزی هستید باید بدانید که فقط دوربین های مدار بسته تحت شبکه از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. 

حساس به حرکت: از آنجایی که دزدیدن و کور کردن دوربین ها یکی از اتفاقات معمول هنگام سرقت است، بعضی از دوربین‌ های حرفه‌ای به سنسورهای حرکتی مجهز می‌شوند. بدین ترتیب در صورتی که کسی بخواهد آن‌ها را جا به جا کند یا ضربه‌ای وارد کند با آلارم بلند به بقیه هشدار می‌دهند.

قابلیت تشخیص چهره: دوربین هایی که برای نظارت درب خانه استفاده می‌شوند معمولا دارای قابلیت تشخیص چهره هستند.

قابلیت تشخیص حرکت: این دوربین ها می‌توانند با ایجاد یک نقشه گرمایی از محیط در حال نظارت، حرکت و حضور هر شی بیگانه‌ای را تشخیص داده و سریعا اطلاع دهند. بعضی دوربین های هوشمندتر هم با مقایسه فریم های قبلی و بعدی این کار را می‌کنند.

امکان مکالمه دو طرفه: با بعضی از دوربین های نظارتی مانند دوربین هایی که برای مراقبت از نوزاد استفاده می‌شوند، شما می‌توانید به صورت دو طرفه مکالمه کنید و حتی از داخل آشپزخانه یا سر کار برای کودکتان لالایی بخوانید.

دارای کارت حافظه: برای استفاده از دوربین های تحت شبکه به جای استفاده از DVR یک کارت حافظه هم می‌تواند کارتان را راه بیاندازد.

رزولوشن‌های متفاوت: دوربین‌هایی که قابلیت ضبط فیلم با کیفیت‌های مختلف را دارند، برتری بخصوصی نسبت به سایرین دارند. با استفاده از این قابلیت، کاربران می‌توانند رزولوشن دوربین را به دلخواه خود تغییر دهند.

قابلیت دید در شب: دید در شب یا مادون قرمز یک قابلیت است و می‌تواند در انواع دوربین‌ها وجود داشته باشد. معمولا دوربین نظارتی هایی که دارای عبارت IR در انتهای نام خود هستند از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند تصاویر مناسب و واضحی در شب ثبت کنند.

قابلیت زوم و چرخش: اینکه دوربین مداربسته قابلیت چرخش و زوم داشته باشد مورد علاقه تمام کاربران است. اما به دلیل قیمت بالایی که این دوربین‌ها دارند، کمتر خریداری می‌شوند.


امنیت، آرامش می‌آورد. دوربین های مداربسته برای حفظ امنیت مکان‌های مسکونی، اداری، نظامی و آموزشی ساخته شده‌اند. این دوربین‌ها با امکانات و در شکل‌های متنوعی تولید می‌شوند که در این مطلب به انواع دوربین مداربسته و امکانات آن‌ها پرداختیم. به نظر شما کدام برند دوربین مداربسته در ایران بهتر است؟ شما از کدام استفاده کرده‌اید؟ نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های سایت با ما در میان بگذارید.