راهنمای گیمرها: بالاخره هندزفری بلوتوث بی سیم بخریم یا نه؟

راهنمای گیمرها: بالاخره هندزفری بلوتوث بی سیم بخریم یا نه؟

اصلا تصور هدفون و هندزفری گیمینگی که سیم نداشته باشد چقدر منطقی است؟ آیا باید به خریدن هندزفری بی سیم برای بازی فکر کنیم یا نه؟ در حالی که خیلی از افراد باور دارند اگر کابل را از هندزفری بگیرید دیگر به درد گیم نمی‌خورد، اما هنوز در توضیحات خیلی از هندزفری های بلوتوثی کلمه Gaming دیده می‌شود. تازه خیلی از پلتفرم های گیم هم دارای ورودی های مخصوص برای دستگاه های بلوتوثی هستند و اکثرا از هدفون بلوتوث پشتیبانی می‌کنند. به همین دلیل است که هر کسی ممکن است یک روزی از خودش بپرسد: بالاخره هندزفری بیسیم برای گیمینگ مناسب است یا نه؟

بیشتر بدانید: نحوه اتصال ایرپاد به پلی استیشن 4

برای جواب دادن به این سوال اول از همه باید به دو تا از ویژگی‌های هندزفری های بلوتوثی اشاره کنیم که برای گیمرها اصلا جالب نیست.

1) باتری

2) تاخیر

این دو ویژگی می‌توانند به طور کلی هر گیمر حرفه‌ای را از خرید هندزفری بلوتوث TWS پشیمان کنند.

فناوری بلوتوث چندین سالی می‌شود که در بین ما هست و حالا تقریبا همه لوازم و دستگاه‌ها دارند به سمت وایرلس شدن می‌روند. تقریبا همه اطرافیان ما هندزفری بلوتوث دارند و از مزایای اتصال وایرلس استفاده می‌کنند. اما آیا گیمرها هم در بین این افراد هستند؟ احتمالا خیر.

گیمرها از همان اول دلایل زیادی داشتند که نخواهند از این نوع کانکشن استفاده کنند. اما چیزی که ما از آن مطمئنیم این است که مشکل اصلی ما با خود اتصال وایرلس است.

بنابراین برای اینکه بفهمیم هندزفری بلوتوث بی سیم برای گیمینگ مناسب است یا نه باید اول ویژگی های خوب و بد این هدفون ها را بشناسیم.


هندزفری و هدفون وایرلس برای گیم مناسب است چون:

بهترین ویژگی‌هایی که می‌توان برای هندزفری های بیسیم برشمرد صرفا از بی سیم بودن آن نشات می‌گیرند. البته همین بی سیم بودن چند عارضه منفی هم با خود به همراه دارد که در ادامه به آن پرداخته‌ایم.


1) ظاهر بهتری دارند.


هدفون بلوتوث ایکس او XO BE18 Wireless Stereo Foldable Headset


اول از همه بگویم که شاید این ویژگی ها خیلی شبیه به نظر برسند اما به هر حال هر کدام بخشی از مشکلات ما را حل کرده‌اند. اگر منصفانه نگاه کنیم می‌بینیم که یک هدفون یا هندزفری بدون سیم که روی میز کنار کنسول بازی قرار دارد خیلی قشنگ‌تر از هدفونی است که یک کابل ضخیم کنفی به آن وصل است و شلخته گوشه‌ای افتاده است.

نمی‌شود این را نادیده گرفت که قطعا این مورد یکی از دلایل طراحی هدفون های بلوتوث بوده و هست.


2) محدودیت حرکت نمی‌آورند.


هندزفری بلوتوث دوگوش لنوو Lenovo Live Pods LP6 True Wireless Earbuds


یکی از مهم ترین ویژگی‌هایی که باعث می‌شود از خودمان بپرسیم آیا هدفون وایرلس برای گیمینگ مناسب است یا نه همین مورد است. چون می‌توانید هر جایی دلتان خواست بروید!

با وجود هدفون سیمی شما مجبورید فقط در محدوده‌ای که کابل اجازه می‌دهد حرکت کنید و برای رفتن به اتاق دیگر باید هدفون را بردارید. اما هدفون بلوتوث چنین مشکلی ندارد و با اینکه برد آن عموما همان 10 متر است اما عملا نیازی به برداشتن هدفون نیست. به راحتی وسط بازی بروید در آشپزخانه آب بخورید و حتی به هدفون دست هم نزنید.

البته این را هم در نظر بگیرید که بعید است هیچ گیمری بخواهد موقع یک سشن بازی خیلی از کنسول دور شود. پس انتخاب هندزفری کابلی خیلی عجیب به نظر نمی‌آید.


3) خبری از گره خوردن نیست.


هدفون سیمی گیمینگ Lenovo Y480 Savior Thunder Play Stereo Gaming Headset


کابل ها گره می‌خورند و این خیلی اعصاب خورد کن است. از ابتدای ورود هندزفری ها به زندگی ما، همواره مشکل گره خوردن کابل وجود داشته و آزاردهنده بوده است. حالا تصور کنید که بخواهید هی آن را از پلی استیشن جدا کنید و به کامپیوتر وصل کنید. جا به جایی از یک پورت به پورت دیگر، آن هم با وجود کابل‌های دیگری (موس، کیبورد، هاب..) که احتمالا به کامپیوتر وصل است معمولا به یک گره کور ختم می‌شود.

اما با یک هدفون بی سیم اصلا خبری از این گره خوردن ها نیست.

بیشتر بدانید: بهترین گوشی های گیمینگ سال 2021


هندزفری و هدفون بیسیم برای گیم مناسب نیست چون:

اگر گیمر باشید احتمالا لیست بلند بالاتری برای رد هندزفری وایرلس سراغ دارید، اما فعلا به همین 6 مورد می‌پردازیم.


1) باتری دارند.


هدفون بلوتوث نیا NIA NX100 HiFi Wireless Headphones رم خور


همیشه می‌بینیم که سازندگان هندزفری بلوتوث TWS اعداد و ارقام هیجان انگیزی برای مدت زمان استندبای باتری اعلام می‌کنند. مثلا هدست بلوتوث NIA اعلام کرده که 200 ساعت شارژدهی در حالت استندبای دارد. 200 ساعت؟ اما در حالت اتصال به دستگاه تنها 5 ساعت روشن می‌ماند. خب بله این هدفون ها واقعا خوبند اما فقط تا وقتی که از آن استفاده نکرده‌اید!

این‌ها در حالیست که زمان استندبای برای بازیکن های حرفه‌ای از اهمیت ناچیزی برخوردار است. 

چیزی که در مورد باتری آزار دهنده است این است که باید تمدیدش کرد. تمدید کردن هم به معنی شارژ کردن و در نتیجه درآوردن هدفون و نهایتا توقف بازی است. و خوب قاعدتا هیچ گیمری دلش نمی‌خواهد به خاطر هدفون بازی را متوقف کند.

تازه باتری ها اصلا دوست دار محیط زیست هم نیستند.


2) تاخیر صدا دارند.


هندزفری بلوتوث دوگوش لنوو Lenovo Game GM1 AptX True Wireless Earbuds


تاخیر صدای هندزفری بی سیم یعنی " صدایی که هنگام بازی پخش می‌شود با چه میزان فاصله زمانی از طریق اتصال وایرلس به گوش شما می‌رسد". اگر دقت کنید یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که برای هدفون های گیمینگ ذکر می‌کنند تاخیر پایین آن است.

چرا؟ دلیل اهمیت این موضوع این است که گیم تاخیر نمی‌شناسد؛ تنها 100 میلی ثانیه تاخیر کافیست تا صدای قدم‌های پشت سرتان را دیر بشنوید و هد شات شوید. به همین راحتی در یک چشم بهم زدن (هر چشم بهم زدن 100 میلی ثانیه طول می‌کشد) نتیجه بازی عوض می‌شود.

میزان تاخیر هدفون های سیمی عموما خیلی کم و بین 5 تا 10 میلی ثانیه است. این در حالیست که هندزفری های بی سیم معمولی بین 50 تا 200 میلی ثانیه تاخیر دارند. یعنی هدفون های وایرلس حتی در بهترین شرایط هم از بدترین هدفون های سیمی تاخیر بیشتری دارند!

البته اخیرا یک کدک صدای جدید و جالب به ناماستاندارد aptX وارد بازار دستگاه های صوتی شده که فقط بین 30 تا 40 میلی ثانیه تاخیر دارد. با این حال تاخیر صدا هر عددی بالای 10 میلی ثانیه باشد با خود افت کیفیت را هم به همراه خواهد داشت. هرچند بلوتوث نسخه 5 این افت کیفیت را تا حد زیادی جبران کرده است، اما باز هم به پای هدفون های گیمینگ سیمی نمی‌رسند.


3) سنگین ترند.


هدفون سیمی گیمینگ T-Dagger Cook T-RGH100 Gaming Headset


اگر از هدفون های بالشی استفاده کرده باشید می‌دانید که چقدر وزن‌شان می‌تواند آزاردهنده باشد. بعد از چند ساعت بازی تمام گردن و کمرتان درد خواهد گرفت و حس می‌کنید سرتان قرار است منفجر شود. حالا این را در نظر بگیرید که هدفون های بلوتوثی به طور میانگین 28 تا 100 گرم از هدفون های سیمی هم سنگین ‌ترند.


4) بیت ریت خوبی ندارند.


هدفون سیمی گیمینگ Lenovo Legion Y660 Pro Stereo Gaming Headset


همانطور که در بالا گفتیم در حال حاضر سریع ترین و کم تاخیرترین استاندارد صدا AptX است. اما از نظر بیت ریت چطور؟ بیت ریت این کدک بسته به سیستم عامل تا 44.1KHz محدود می‌شود. این در حالی است که طیف صدای بازی ها معمولا تا 48KHz را پوشش می‌دهد. بنابراین خرید هندزفری بلوتوث بی سیم مانند این است که بخواهید کیفیت صدا را قربانی تاخیر صدا کنید.

از طرفی اگر دنبال هدفون هایی با بیت ریت بهتر بگردید باید دور تاخیر صدای زیر 50 میلی ثانیه را خط بکشید. مشکلی که هرگز با هدفون های سیمی با آن روبه رو نخواهید شد.


5) قیمت بالاتری دارند.



بر همه واضح است که هدست های بی سیم خیلی گران‌تر از هدفون های سیمی هستند. اگر یه چرخی در اینترنت بزنید می‌توانید خودتان قیمت ها را چک کنید و ببینید که تقریبا با قیمت هایی دو برابر هدفون های سیمی مواجه می‌شوید. 


6) آسیب پذیر ترند.

شاید به نظر خنده دار بیاید اما هدفون های سیمی بارها توسط کابلشان نجات پیدا کرده‌اند. اگر از روی میز بیفتند یا از روی سرتان لیز بخورند همیشه این آپشن وجود دارد که سیمش را بگیرید و از وارد شدن ضربه محکم به بدنه جلوگیری کنید.

اما در مورد هدفون های وایرلس چنین شانسی نداریم و هدفون به محض افتادن با یک صدای تق آزاردهنده به ما یادآوری می‌کند که دیگر هرگز سراغ هدفون وایرلس نرویم.


جمع بندی

برای رسیدن به جواب سوال «آیا خرید هدفون و هندزفری بی سیم برای گیمینگ مناسب است یا نه؟» باید اول مشخص کنیم که روزی چند ساعت را به گیم اختصاص می‌دهیم.

اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید و گاهی حتی سشن های گیم بالای 10 ساعت دارید منطقی است که به هیچ عنوان سراغ هدفون و هندزفری بی سیم و بلوتوثی نروید. این هندزفری ها با وجود سنگینی، تاخیر زیاد، کیفیت پایین و قیمت بالا هیچ نفعی برای شما نخواهند داشت.

اما اگر یک گیمر کژوال هستید، فقط با یک پلتفرم بازی می‌کنید و فقط چند بار در هفته به گیم مشغولید می‌توانید به خرید هدفون بی سیم فکر کنید. این هدفون ها زیباترند، به شما اجازه می‌دهند تا وسط بازی هرجا دلتان خواست بروید و از همه مهم‌تر خیلی از مدل‌های آن برای موسیقی بسیار مناسبند.

با مطالعه این مقاله بهترین هندزفری های بیسیم بلوتوث برای مکالمه را بشناسید.