هنگام استفاده از گوش پاک کن به چه نکاتی باید توجه کرد؟

هنگام استفاده از گوش پاک کن به چه نکاتی باید توجه کرد؟

برای استفاده از گوش پاک کن به چه چیزهایی توجه کنیم؟

همه ما برای تمیزکردن گوش‌هایمان از اشیای مختلفی مانند دستمال مرطوب، قطره‌های مخصوص گوش و همچنین گوش‌پاک‌کن استفاده می‌کنیم. علاوه بر آن، برای این کار اغلب به پزشک مراجعه نمی‌کنیم!
اکثر مردم بر این باورند که برای پاک‌کردن گوش‌های خود باید حتما از سواب‌های پنبه‌ای استفاده کنند. اما نمی‌دانند که این محصول اصلا برای پاک‌کردن جرم‌های گوش مناسب نیست!
ابتدا باید بدانیم جرم‌های گوش اصلا برای چه هستند و سپس با این موضوع آشنا شویم که چه کسانی باید گوش‌های خود را مرتب تمیز کنند. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

آیا جرم‌های گوش کاربردی هم دارند؟
جرم‌ها در حقیقت به گوش‌هایمان کمک می‌کنند تا روغن‌کاری شوند و آب به کانال گوش وارد نشود. همچنین آن‌ها برای جلوگیری از ورود آلودگی و باکتری به گوش مفید هستند.
این جرم‌ها اغلب و به‌طور طبیعی به‌مرور زمان شل می‌شوند و از گوش‌هایمان بیرون می‌آیند و به همین دلیل اغلب مردم معمولا بابت پاک‌کردنشان نگران نیستند.

پس چرا جرم‌های گوش را پاک می‌کنیم؟
در صورت تجمع بیش از حد جرم‌های گوش که به آن جرم متراکم یا impaction نیز می‌گویند، به پاک‌کردن این جرم‌ها نیاز پیدا می‌کنیم.
جرم متراکم اغلب در افرادی دیده می‌شود که مرتب از هدفون، سمعک یا در شب‌ها گوش‌گیر استفاده می‌کنند و همین‌طور کسانی که جرم گوششان سریع‌تر از افراد عادی جمع می‌شود.
تجمع جرم‌های گوش می‌تواند بر شنوایی تاثیر بگذارد و باعث درد نیز شود. بنابراین باید این جرم‌ها را با روشی موثر و ایمن برداریم. مطالب زیر، از نکاتی هستند که حین تمیزکردن گوش باید رعایت کنید.

نکاتی مفید برای پاک‌کردن جرم‌های گوش
از اشیای کوچک برای تمیزکردن گوش‌هایتان استفاده نکنید
دلیلش آن است که اشیای ریز، حتی آن‌هایی که تقریبا نرم هستند، مانند سواب‌های پنبه‌ای و گوش‌پاک‌کن‌ها می‌توانند به‌سادگی پرده گوشتان را پاره کنند.
پرده گوش به‌راحتی پاره می‌شود زیرا تنها لایه‌ای نازک از پوست از آن محافظت می‌کند.

برای تمیزکردن جرم‌ها به پزشک مراجعه کنید
مطمئن‌ترین راه برای پاک‌کردن جرم‌های گوش، این است که این کار را به پزشک بسپاریم. متخصصان از ایمن‌ترین راه‌ها برای رفع هر نوع انسدادی استفاده می‌کنند و برای این کار، ابزارهای مناسبی دارند.
به علاوه، اگر سوالی در مورد جرم‌های گوشتان داشتید، می‌توانید حین ویزیت از پزشک خود بپرسید.

از نرم‌کننده‌های جرم گوش استفاده کنید
روشی متداول برای تمیزکردن گوش‌ها به‌طور ایمن، استفاده از نرم‌کننده‌های مخصوص گوش است که می‌توانید آن‌ها را از داروخانه‌ها تهیه کنید.
در این محصولات معمولا از نوعی روغن یا هیدروژن پروکساید برای نرم‌کردن جرم‌ها استفاده می‌شود. به دستورالعمل روی جعبه‌شان توجه کنید و اگر سوالی داشتید، از پزشک خود بپرسید.

از ابزارهایی مانند شمع پاک‌کننده گوش، خلال دندان یا سنجاق دوری کنید
استفاده از این ابزارها و همین‌طور گوش‌پاک‌کن به‌هیچ وجه برای پاک‌کردن گوش‌ها توصیه نمی‌شوند؛ زیرا این ابزار علاوه بر امکان ایجاد پارگی در پرده گوشتان، تنها جرم‌های گوش را به عقب هل می‌دهند و باعث انسداد آن می‌شوند.
همچنین استفاده از چنین وسایلی بدون توجه به استریل بودنشان، علاوه بر امکان ایجاد خراش روی گوش انواع میکروب‌ها و بیماری‌های پوستی را به دنبال خواهد داشت.
شمع‌های پاک‌کننده گوش که به شکل قیف هستند نیز برای تمیزکردن گوش مناسب نیستند. گرمای این شمع‌ها باعث می‌شود جرم‌ها به گوشتان بچسبند و گاهی به سمت پرده گوش بروند و در نتیجه آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به بار بیاورند.

از سرنگ‌های شستشوی گوش استفاده کنید
برای استفاده از این سرنگ‌ها، باید از نرم‌کننده جرم گوش استفاده کرد. پس از استفاده از این نرم‌کننده‌ها، باید سرنگ را با آب گرم یا سرم نمکی پر کنید و جرم اضافی موجود در گوش را بشویید.
البته این سرنگ‌ها برای تمام افرادی که قصد پاک‌کردن جرم گوششان را دارند، مناسب نیست به همین دلیل پیش از هر کاری حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.

انواع مختلف ابزارهای پاک‌کننده گوش
پاک‌کننده‌های زیادی مخصوص گوش در بازار هستند که بعضی از رایج‌ترینشان، شامل موارد زیر می‌شوند:
قطره‌های گوش
این قطره‌ها محلول‌های مایعی هستند که به‌طور مستقیم در کانال گوش می‌روند تا به نرم‌شدن و پاک‌کردن جرم‌های گوش کمک کنند.
سرنگ‌های مخصوص گوش
دستگاه‌هایی هستند که از آب یا سرم‌های نمکی برای خارج‌کردن جرم گوش بهره می‌گیرند.
اسکوپ گوش
ابزارهای کوچکی هستند که به‌آرامی جرم‌های گوش را از مجرای گوش بیرون می‌کشند.

آیا می توان با گوش پاک کن برقی گوش را تمیز کرد؟
گوش‌پاک‌کن‌های هوشمند و برقی زیادی در بازار موجود است اما باید از آن‌ها با احتیاط استفاده کنید و دستورالعمل‌هایشان را به‌دقت دنبال کنید.
بعضی از این دستگاه‌ها از مکش یا لرزش برای پاک‌کردن جرم‌های گوش استفاده می‌کنند و بعضی دیگر از دوربین یا چراغ برای کمک به فرآیند تمیزکردن گوش‌ها، بهره می‌گیرند.
استفاده از این ابزارها به‌نظر راحت و آسان می‌آید، اما باید به‌یاد داشته باشید که اگر به‌درستی استفاده نشوند، می‌توانند آسیب‌های زیادی به گوش وارد کنند.
بهتر است همیشه پیش از هر نوع اقدامی برای تمیزکردن گوش، با پزشک مشورت کنید، ابزارهایتان را استریلیزه کنید و همچنین به نکات مهمی که در این مطلب ذکر شده، دقت داشته باشید.

دستگاه‌های گوش‌پاک‌کن هوشمند تنوع زیادی دارند. در ادامه مطلب به معرفی چند مورد از این دستگاه‌ها که در سایت مسترکالا موجود هستند، می‌پردازیم:
گوش پاک کن هوشمند شیائومی Xiaomi Bebird Note 5 Pro

گوش پاک کن هوشمند شیائومی Xiaomi Bebird M9 Pro Intelligent Visual Ear Cleaner

گوش پاک کن هوشمند شیائومی Xiaomi Bebird Note 5

گوش پاک کن هوشمند شیائومی Xiaomi Bebird D3 Pro Smart Visual Ear Cleaning Tool

اگر مدت زیادی است که گوش‌درد دارید، گوشتان زنگ می‌زند یا نمی‌توانید به‌خوبی صداهای اطراف را بشنوید، شاید جرم در گوشتان جمع شده باشد. البته پیش از هر اقدامی توصیه می‌کنیم با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد.