همانطور که وسائل و دستگاههای منزل خود را به روز میکنید و به دنبال راههایی برای کاهش مصرف انرژی هستید، ممکن است از خود بپرسید که آیا سه راهی های برق هوشمند ارزش خرید دارند؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید بدانید که سه راهی برق هوشمند چیست و سپس کاربردهای آن را بررسی کنید. با افزایش اطلاعت خود میتوانید بهترین استفاده از سه راهی های برق هوشمند را شناسایی کنید. در این بررسی به طور کامل در مورد سه راهی برق هوشمند صحبت میکنیم.
سه راهی های برق هوشمند از نظر ظاهر شبیه به سه راهیها و محافظهای برق معمولی هستند و مانند آنها جریان برق را به دستگاههای الکترونیکی پخش میکنند. تفاوت این است که میتوانید آنها را به صورت وایرلس (بی سیم) به تلفن یا هاب هوشمند متصل کرده و هر پریز جداگانه و دستگاههای متصل به آنها را کنترل کنید. سه راهی های برق هوشمند یک جزء اساسی از خانه هوشمند هستند که قابلیتهای بسیاری به کاربران ارائه میدهند.
شما میتوانید این سه راهیها را با تعداد پریزهای مختلف در بازار پیدا کنید. همچنین برخی از آنها دارای پورتهای USB هستند تا برای دستگاه های مختلف قابل استفاده باشند. اساساً هر چیزی را که به یک سه راهی برق هوشمند وصل میکنید، بخشی از سیستم خانه هوشمند شما میشود. یکی از رایجترین عادتهای اتلاف انرژی در خانه یا فضاهای اداری، فراموش کردن جدا کردن دستگاهها از برق است. یک سه راهی برق هوشمند این کار را خودکار انجام میدهد.
در ادامه به فواید استفاده از سه راهی برق هوشمند میپردازیم:
دستگاههای بلااستفاده را به صورت خودکار خاموش میکند. به خاطر سپردن اینکه چه زمانی باید دستگاهها را از برق جدا کرد، کاری دشوار است. سه راهی برق هوشمند این کار را به صورت اتوماتیک انجام میدهد.
هزینه برق خود را کاهش میدهد. سه راهی برق هوشمند با صرفه جویی در مصرف انرژی، از هدر رفت برق جلوگیری میکنند، زیرا آنها همچنان به مصرف برق حتی در زمان خاموش بودن نیز ادامه میدهند.
هنگامی که در خانه نیستید، این امکان را دارید ابا تنظیم یک سه راهی برق هوشمند در یک ساعت خاص، چراغها و تلویزیون خود را به صورت خودکار روشن کنید. این کار باعث میشود تا مجرمان بدانند که شما خانه هستید.
سه راهی برق هوشمند عمر دستگاهها را افزایش دهید. وصل بودن دستگاه به صورت 24 ساعته باعث خرابی زودرس قطعات دستگاه میشود. قطع کردن آنها از برق به عمر طولانیتر آنها کمک میکند.
با سه راهی برق هوشمند کنترل دستگاهها راحت است. ویژگیهایی مانند حسگرهای خودکار و کنترل از طریق اپلیکیشن گوشی همراه و دستیارهای صوتی، همگی مدیریت نحوه عملکرد دستگاههای شما را آسان و بدون دردسر میکنند.
سه راهی برق هوشمند محافظت در برابر نوسانات برق را فراهم میکند. این سه راهیها از دستگاههای حساس در برابر خطرناک مربوط به جریان برق (طوفان یا قطع شدن ناگهانی برق) محافظت میکنند.
انواع سه راهی های برق هوشمند
استفاده از سه راهی های برق هوشمند نمونهای از راهکارهای موثر در صرفه جویی در مصرف انرژی برای خانههای هوشمند و فضاهای اداری است. همه سه راهی های برق هوشمند یکسان نیستند. نحوه کار این سه راهیها با توجه به ویژگیهایی که دارند متفاوت است. در ادامه به انواع سه راهی های برق هوشمند اشاره میکنیم:
سه راهی های برق هوشمند مجهز به تایمر
اگر دستگاههایی دارید که از آن طبق یک برنامه زمان بندی قابل پیش بینی استفاده میکنید، یک سه راهی برق مجهز به تایمر راهی مناسب برای برنامه ریزی زمانی جهت روشن و خاموش کردن آنهاست. برای مثال، شما سه راهی را برای ساعت 12 ظهر تا 8 شب برنامه ریزی میکند.
سه راهی های برق هوشمند سنجش حرکت
برخی از سه راهی های برق هوشمند دارای حسگرهایی هستند که حرکت در اتاق را تشخیص داده و دستگاهها را بر اساس آن مدیریت میکنند. اگر این سه راهیها احساس کنند کسی در اتاق نیست، دستگاهها را خاموش میکنند. وقتی کسی وارد اتاق میشود، آنها روشن خواهند شد. این امر به مدیریت مصرف برق و افزایش عمر دستگاه کمک میکند.
سه راهی های برق هوشمند سنجش جریان
برخی از سه راهی های برق هوشمند مجهز به سنسوری هستند که میتوانند زمان افت جریان را تشخیص دهند. هنگامی که دستگاه خاموش میشود یا به حالت خواب میرود، به طور خودکار برق آن دستگاه را قطع میکند. هنگامی که دستگاه روشن میشود، دوباره برق به دستگاه جریان پیدا میکند.
کاربردهای سه راهی های برق هوشمند
در تصمیم گیری در مورد اینکه چه دستگاهی را به یک سه راهی برق هوشمند وصل کنید، باید در نظر بگیرید که کدام دستگاه بیشترین مصرف برق را در خانه یا اداره شما دارد. بهترین دستگاهها برای وصل کردن به یک سه راهی برق هوشمند، دستگاههایی هستند که مصرف برق زیادی دارند. کاهش اتلاف انرژی یکی از بهترین استفادهها از سه راهی های برق هوشمند است.
برخی وسایل را نباید به این سه راهیها وصل کرد. هر دستگاهی که مقدار زیادی الکتریسیته جذب میکند، ممکن است اضافه باری را سه راهی را اضافه کرده و خطر آتش سوزی و شوک را ایجاد کند. وسایل بزرگ مانند یخچال و ماشین لباسشویی باید مستقیماً به پریزهای دیواری وصل شوند. هر چیزی که گرما ایجاد میکند، از قهوه ساز و توستر گرفته تا سشوار و اتوی مو، انرژی زیادی مصرف میکند و نباید به یک سه راهی برق هوشمند وصل شوند. با این حال، در ادامه به دستگاه های برقی که مناسب اتصال به سه راهی هوشمند هستند اشاره میکنیم:
1- تلویزیون و مانتیورها
تلویزیونهای مدرن واقعاً خاموش نمیشوند! آنها در حالت آماده به کار قرار میگیرند و برای اجرای دستورات تابع ریموت کنترل هستند. تلویزیون و مانیتورها در حالت آماده به کار هستند، پس ممکن است برق زیادی مصرف کنند.
2- دستگاههای DVR و پخش DVD
این دستگاهها مانند تلویزیون در حالت آماده به کار میمانند و آماده هستند تا شما از آنها استفاده کنید. وقتی آنها به یک سه راهی برق هوشمند متصل میشوند، از هدر رفت برق جلوگیری میکنند.
3- کنسولهای بازی
این دستگاهها برق زیادی مصرف میکنند و همیشه در حالت آماده به کار هستند تا گیمر دستگاه را روشن کند و از آن استفاده کند. آنها همچنین از انرژی برای حفظ وضعیت و مکان بازیکنان در بازیها استفاده میکنند.
4- کامپیوتر و اسپیکر
کامپیوترها و اسپیکرها در حالت خواب قرار می گیرند تا کاربر بتواند به سرعت آنها را راه اندازی کند. این دستگاهها در صورت قطع نشدن برق مصرف میکنند. پس نیاز است یک سه راهی هوشمند خریداری کنید.
5- پرینترها و سایر لوازم اداری
تجهیزات جانبی مانند چاپگرها، اسکنرها و سایر دستگاهها انرژی را در حالت آماده به کار مصرف میکنند. به ویژه این امر برای چاپخانهها که دستگاههای برقی آنها مدام در حال کار هستند، منجر به افزایش صورت حساب برق میشود.
بهترین استفاده از سه راهی هوشمند این است که وسایلی را به آن وصل کنید که مصرف برق بالایی دارند و اضافه باری برای سه راهی نخواهند داشت. دستگاه هایی که با مفهوم «آماده به کار» اجرا میشوند، گزینههای خوبی برای استفاده از سه راهی هستند. در مورد این دستگاهها قبلتر صحبت کردیم. اگر از چندین وسیله در طول روز به صورت مداوم استفاده میکنید، همه آنها را به سه راهی وصل کنید. اگر تلویزیون خود را فقط شبها روش میکنید، یک سه راهی هوشمند جدا برای آن تهیه کنید. اگر همه دستگاهها را به یک سه راهی بزنید، برخی از آنهایی که استفاده کمتری دارند، بیدلیل برق مصرف میکنند.
ویژگی های سه راهیها بسته به مدل و برند بسیار متفاوت هستند و هر کدام نیازهای خاصی را برآورده میکنند. بیشتر سه راهیهای هوشمند نوعی زمان بندی را نیز ارائه میدهند. اگر میخواهید قهوه ساز خود را هر روز صبح در ساعت مشخصی روشن کنید، این کار را به سه راهی خود بسپارید تا در زمان تعیین شده جریان برق را به دستگاه وارد کند. سه راهی های پیشرفته میتوانند براساس دما، رطوبت و زمان طلوع یا غروب خورشید برنامه ریزی شوند.
برخی از سه راهیهای هوشمند جزئیات دقیقی از مدت زمان روشن بودن دستگاه در کل روز، میانگین زمان روشن بودن روزانه، هزینههای تخمینی مصرف برق ماهانه بر حسب وات را ارائه میدهند. تعدادی از سه راهیها از یک اپلیکیشن گوشی پشتیبانی میکنند. به این صورت که کاربر میتواند سه راهی را با اپلیکیشن کنترل کند. به طور کلی، استفاده بهینه از سه راهی در درجه اول به ویژگیهای دستگاه و درجه دوم به نیازهای شما بستگی دارد.
بهترین استفاده از سه راهی های برق هوشمند زمانی است که به راحتی با محصولاتی که در حال حاضر دارید، به خصوص اسپیکرها و نمایشگرهای هوشمند تعامل داشته باشند. برای مثال، اگر سیری را دوست دارید یا از طرفداران آیفون هستید، این امکان را دارید تا سه راهی بخرید که بهترین تجربه را از پروتکل HomeKit ارائه میدهد. این موضوع در مورد Amazon Alexa یا Google Assistant نیز صادق است.
کلام آخر
بسیاری از دستگاهها حتی در صورت خاموش بودن نیز مقدار قابل توجهی برق مصرف میکنند. این دستگاهها تا زمانی که به برق وصل هستند، به مصرف برق ادامه میدهند. تلویزیون هوشمند، لپ تاپ و اسپیکرها جزء این دسته از وسائل هستند. تنها راه جلوگیری از مصرف برق این دستگاهها این است که آنها را از برق بکشید. انجام این کار هم ناخوشایند است و هم به راحتی فراموش میشود. با استفاده از سه راهی های برق هوشمند میتوانید قابلیت برنامه ریزی زمانی را برای دستگاههای آماده کار فعال کنید. این سه راهیها میتوانند مزایایی را به شما ارائه دهند که هم در مصرف برق و هم در افزایش طول عمر دستگاهها موثر باشند.