header-image
ورود | ثبت نام
cart سبد خرید

کابل کواکسیال چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تحریریه مسترکالا
۱۴۰۲/۸/۲۹
کابل کواکسیال چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال وسیله‌ای برای ارسال سیگنال‌های الکتریکی با فرکانس بالا و تلفات با سیگنال کم است. شرکت‌های تلفن و ارائه‌دهندگان اینترنت در سراسر جهان برای توزیع سیگنال داده‌های صوتی و تصویری بین مردم معمولاً از کابل کواکسیال استفاده می‌کنند. همچنین این نوع از کابل برای املاک مسکونی و تجاری استفاده می‌شود.

کابل کواکسیال چیست؟
کابل کواکسیال یک کابل الکتریکی است که سیگنال‌های فرکانس رادیویی را از نقطه‌ای به نقطه دیگر ارسال می‌کند. تمام خانه‌ها به کابل کواکسیال تجهیز شده‌اند. این وسیله به شما امکان می‌دهد دستگاه‌های صوتی و تصویری را به یکدیگر متصل کنید تا بتوانید از فیلم‌ها و برنامه‌های موردعلاقه خود لذت ببرید؛ بنابراین نقش آن انتقال داده‌ها از سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ به یک دستگاه است.

کابل های کواکسیال چگونه کار می کنند؟
این نوع کابل‌ها یک انتخاب محبوب در بین مردم برای انتقال داده‌ها است و درعین‌حال از تداخل و آسیب به داده‌های ارسالی از طریق آن محافظت می‌کند. کابل کواکسیال با استفاده از 4 لایه مختلف ساخته‌شده‌اند:

  • یک هادی مرکزی از مس ساخته‌شده است که داده‌ها از طریق آن جابجا می‌شوند
  • عایق پلاستیکی دی‌الکتریک
  • یک توری مسی بافته‌شده برای محافظت از کابل در برابر EMI (تداخل الکترومغناطیسی)
  • روکش پلاستیکی که پوششی است که از لایه‌های داخلی محافظت می‌کند

کابل کواکسیال با حمل داده‌ها در هادی مرکزی کار می‌کند و لایه‌های محافظ اطراف آن کمک می‌کنند که EMI کاهش یابد و کیفیت ارسال اطلاعات بالاتر برود.
لایه اول که دی‌الکتریک نامیده می‌شود، فاصله بین هادی هسته و لایه‌های بیرونی را فراهم می‌کند و از تماس آن‌ها با یکدیگر جلوگیری می‌کند.
لایه‌های بعدی که درمجموع به‌عنوان عایق و محافظ شناخته می‌شوند، تکانه‌های الکتریکی و ارسال‌های رادیویی را از لایه مرکزی دورنگه می‌دارد.

کاربردهای کابل کواکسیال در صنایع مختلف
این کابل برای مصارف خاصی در نظر گرفته‌شده است. موارد زیر را می‌توان به‌عنوان نمونه مثال زد:

  • برای دریافت سیگنال‌های رادیو یا تلویزیون
  • برای دریافت اطلاعات و برقراری ارتباطات از راه دور
  • برای راه‌اندازی یک شبکه اینترانت، مودم CPL یا یک شبکه کابلی شهری
  • برای انتقال داده در کابل‌های زیردریایی
  • در زمینه‌های صنعتی، نظامی، پزشکی و غیره

انواع کابل کواکسیال
دو نوع اصلی کابل کواکسیال وجود دارد. یکی با امپدانس 75 اهم (Ω) و دیگری با امپدانس 50 اهم.
کابل‌های 75 اهم بیشتر برای سیگنال‌های ویدیویی استفاده می‌شوند، درحالی‌که کابل‌های 50 اهم برای داده‌ها و ارتباطات بی‌سیم استفاده می‌شوند.
در کابل‌های کواکسیال، اهم به امپدانس اشاره دارد که معیار مقاومت کابل در برابر جریان انرژی الکتریکی است.

کابل کواکسیال RF چیست؟
کابل‌های کواکسیال RF برای انتقال سیگنال‌های فرکانس رادیویی استفاده می‌شوند. آن‌ها کابل ورودی استاندارد تلویزیون‌ها هستند و دارای یک پین هستند که به ورودی RF دستگاه متصل می‌شود.
کابل RG-6 چیست؟
کابل‌های RG-6 هادی‌های بزرگ‌تری دارند، بنابراین کیفیت سیگنال بهتری را ارائه می‌دهند. آن‌ها عایق دی‌الکتریک ضخیم‌تری دارند و با نوع دیگری از محافظ ساخته‌شده‌اند که به آن‌ها امکان می‌دهد سیگنال‌های سطح گیگاهرتز را به‌طور مؤثرتری مدیریت کنند. ازآنجایی‌که این نوع کابل نازک است، می‌توان آن را به‌راحتی در دیوار یا سقف نیز نصب کرد.

کابل RG-59 چیست؟
کابل معمولی در تنظیمات خانگی، کابل RG-59 شبیه به RG-6 است، اما دارای هادی مرکزی حتی نازک‌تر است. این باعث می‌شود که آن را به گزینه‌ای مناسب برای انتقال‌های کوتاه و فرکانس پایین تبدیل کند.
کابل RG-11 چیست؟
کابل RG-11 به‌راحتی قابل‌شناسایی است زیرا ضخیم‌تر از سایر انواع کابل کواکسیال است که می‌تواند کار با آن را دشوارتر کند. بااین‌حال، سطح تضعیف کمتری نسبت به RG-6 یا RG-59 ارائه می‌دهد، به این معنی که می‌تواند داده‌ها را برای مسافت‌های طولانی‌تر حمل کند.

کابل های کواکسیال برای چه مواردی استفاده می‌شوند؟
در ادامه برخی از کاربردهای مختلف کابل کواکسیال و اینکه کدام نوع برای این کار مناسب‌تر است آورده شده است:
کابل کواکسیال برای تلویزیون
کابل کواکسیال بی‌کیفیت می‌تواند بر دریافت سیگنال‌های تلویزیون تأثیر بگذارد، بنابراین مهم است که بهترین کابل را برای کار انتخاب کنید.
کابل کواکسیال طراحی‌شده برای تلویزیون داخلی باید 75 اهم باشد و کواکسیال RG-6 برای تلویزیون ایدئال است.

کابل کواکسیال برای HDTV با وضوح بالا
بهترین کابل کواکسیال برای HDTV RG-11 است. این نوع کابل نسبت به سایر کابل‌ها کیفیت بالاتری ارائه می‌دهد و فضای بیشتری را برای انتقال سیگنال‌ها فراهم می‌کند. این باعث می‌شود کابل RG-11 در انتقال سیگنال‌های HD قوی با سرعت و کیفیت بالاتری عمل کند.

کابل کواکسیال برای اینترنت
کابل‌های کواکسیال را می‌توان برای انتقال سیگنال برای اتصال به اینترنت استفاده کرد، اما سیگنال‌های اینترنت در فرکانس‌های بالاتری نسبت به سیگنال‌های آنالوگ سنتی اجرا می‌شوند.
کابل RG-6 برای برآورده کردن این نیاز طراحی‌شده است. دارای هادی بزرگ‌تری است که کیفیت سیگنال بسیار بهتری را ارائه می‌دهد و عایق دی‌الکتریک ضخیم‌تری دارد. کابل‌های RG-6 نیز با نوع دیگری از محافظ ساخته‌شده‌اند، به این معنی که می‌توانند سیگنال‌های سطح گیگاهرتز را به‌طور مؤثرتری حمل کنند.

کابل کواکسیال برای دوربین مداربسته
کابل کواکسیال RG-59 بهترین نوع برای سیستم‌های دوربین مداربسته است، اما RG-6 نیز قابل‌استفاده است.
RG-6 می‌تواند مسافت‌های طولانی‌تری نسبت به RG-59 بدون از دست دادن سیگنال طی کند، بااین‌حال، این کابل ضخیم‌تر و محکم‌تر است و کار با آن چندان راحت نیست.

کابل کواکسیال برای فیلم‌برداری
رایج‌ترین انواع کابل کواکسیال برای سیگنال‌های ویدیویی RG-59 و RG-6 است. از این میان، RG-59 کابل استاندارد صنعتی است، درحالی‌که RG-6 برای سیگنال‌های ویدئویی دیجیتال بهتر است.

مزایای کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال چندین دهه است که به‌طور گسترده مورداستفاده قرار می‌گیرد، حتی اگر به‌تدریج با کابل‌های RJ 45 جایگزین شود. استفاده از این نوع کابل‌ها در ده سال گذشته با فراگیرتر شدن فیبر نوری در شهرهای بزرگ کمرنگ شده است.
بااین‌حال، عملکرد بالای آن، آن را همچنان به یک عنصر ضروری تبدیل می‌کند. ویژگی‌های فنی آن به آن اجازه می‌دهد تا سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ را بدون اشتباه و خطا، دریافت و ارسال کند.
صرفه‌جویی در فضا، مقاوم در برابر تغییرات دما، انعطاف‌پذیر و بادوام: این‌ها برخی از مزایای کابل کواکسیال هستند!

معایب کابل کواکسیال چیست؟

مانند هر وسیله دیگری، کابل کواکسیال نیز دارای معایبی است. عیب اصلی آن این است که نصب آن بسیار دشوار است. به‌طورکلی توصیه می‌شود برای اطمینان از نصب صحیح آن در خانه با یک برق‌کار یا یک متخصص تماس بگیرید.
بااین‌حال، نصب آن بدون تماس با متخصص امکان‌پذیر است. در نصب آن لازم است جزئیات را به‌دقت رعایت کنید. با کوچک‌ترین خطایی امکان این وجود دارد که دریافت سیگنال‌ها با اختلال مواجه شود.

چگونه یک کابل کواکسیال انتخاب کنیم؟
برای انتخاب کابل کواکسیال باید بر معیارهای دقیق تکیه کرد. کابل کواکسیال نامناسب یا باکیفیت پایین خطر انتقال داده ضعیف را به همراه دارد یا ممکن است علیرغم نصب صحیح کار نکند.
برای انتخاب یک کابل کواکسیال خوب، باید معیارهای زیر را در نظر بگیرید:
طول کابل: بسته به نیاز، کابل باید کم‌وبیش طولانی باشد. قبل از خرید و نصب به یاد داشته باشید که اقدامات لازم را انجام دهید و اندازه‌ها را به خاطر داشته باشید.
قدرت: برای موارد مصرف و نصب خانگی (تلویزیون، TNT و غیره)، توصیه می‌شود کابل 75 اهم را انتخاب کنید. در موارد حرفه‌ای‌تر، نصب کابل 50 اهم (یک کابل RG-8) توصیه می‌شود. در هر دو مورد، کابل باید کاملاً با امپدانس آنتن مطابقت داشته باشد.
ضخامت کابل: هر چه کابل کواکسیال طولانی‌تر باشد، ممکن است فرکانس‌های بیشتری از دست برود. اگر به کابل بلند نیاز دارید، کابل 11 میلی‌متری را انتخاب کنید. برای کابل کوتاه‌تر، 6 میلی‌متر کافی است.
نوع کابل: همان‌طور که گفته شد انواع مختلفی از کابل‌های کواکسیال وجود دارد. رایج‌ترین کابل RG-59 است.

چگونه مشخصات یک کابل کواکسیال را شناسایی کنیم؟
اعداد و حروف چاپ‌شده روی لایه بیرونی کابل هر آنچه را که باید بدانید به شما می‌گوید. نوع کابل آن، سازنده آن، رتبه‌بندی و موارد دیگر.

جمع‌بندی
کابل کواکسیال وسیله‌ای است که اختراع‌شده تا افراد بتوانند توسط آن به‌راحتی داده‌های خود را از طریق آن از راه دور ارسال و دریافت کنند. این کابل‌ها انواع مختلفی دارد که هر یک برای کاربردی مناسب است. بااینکه فیبرهای نوری وسیله‌ای جایگزین کابل‌های کواکسیال محسوب می‌شود، اما این نوع از کابل‌ها به‌قدری ضروری و پرکاربرد است که همچنان استفاده از آن رواج دارد.


نظرات پست (0)

اولین نفر در ثبت نظر برای این پست باشید.