header-image
جستجو در
ورود | ثبت نام
cart سبد خرید

انواع روش های فرمت کردن فلش درایو

تحریریه مسترکالا
۱۴۰۳/۲/۱۶
انواع روش های فرمت کردن فلش درایو

انواع روش های فرمت کردن فلش درایو

فرمت کردن چیست؟
فرمت کردن فلش مموری ، اقدامی است که اکثر کاربران کامپیوتر آن را انجام می دهند و به روش های مختلف آن فکر نمی کنند. در واقع زمانی که یک فلش در کامپیوتر و لپ تاپ بالا نمی اید بهترین گزینه که به فکر همه ما می رسد فرمت کردن فلش است. در ادامه شما با انواع فایل های فرمت در سیستم و انواع روش های فرمت فلش مموری و هارد دیسک بیشتر آشنا خواهید شد.

انواع نوع فرمت فلش در سیستم

هنگام فرمت کردن فلش مموری شاید گزینه های مختلفی برای فرمت کردن فلش و هارد وجود خواهد داشت. این فرمت های مختلف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود. که در ادامه شما نوع فرمت ها بیشتر آشنا خواهید شد:
FAT32
FAT32 مخفف File Allocation Table 32 است. این فزمت قدیمی ترین سیستم فایل موجود برای سیستم عامل های ویندوز است. FAT32 در سال 1995 معرفی شد تا جایگزین سیستم های قدیمی FAT16 مورد استفاده در MS-DOS و ویندوز 3 شود.
سیستم فایل FAT32 دارای محدودیت حداکثر 4 گیگابایت اندازه فایل و حداکثر اندازه پارتیشن 8 ترابایت است. بنابراین، اندازه یک پارتیشن FAT32 باید کمتر از 8 ترابایت باشد. سیستم فایل FAT32 با تمام نسخه های ویندوز، مک، لینوکس، کنسول های بازی و هر چیزی که دارای پورت USB است سازگار است.
ExFAT
exFAT مخفف Extensible File Allocation Table است. این یک فایل سیستم است که توسط مایکروسافت در سال 2006 معرفی شد. سیستم فایل exFAT عمدتا برای درایوهای حافظه فلش مانند درایوهای USB، کارت های SD و غیره بهینه شده است.
سیستم فایل exFAT بهترین گزینه است که در آن سیستم فایل NTFS به دلیل سربار ساختار داده، گزینه ای امکان پذیر است. سیستم فایل exFAT می تواند با تمام نسخه های ویندوز، MAC OS X کار کند. اما، به نرم افزار اضافی در لینوکس نیاز دارد.
NTFS
NTFS مخفف New Technology File System است. NTFS یک فایل سیستم مدرن است که توسط سیستم های ویندوز استفاده می شود. این یک فایل سیستم پیش‌فرض برای سیستم‌های ویندوز است، به این دلیل که درایو سیستم با سیستم فایل NTFS هنگام نصب سیستم عامل ویندوز فرمت می‌شود. سیستم فایل NTFS اولین بار در نسخه های مصرف کننده ویندوز XP مشاهده شد. در ابتدا با نام Windows NT شناخته می شد.
سیستم فایل NTFS دارای محدودیت های بسیار بالایی در اندازه فایل و اندازه پارتیشن است، بنابراین هیچ شانسی برای برخورد کاربر با آن وجود ندارد. NTFS دارای ویژگی های پیشرفته ای است که در سیستم های فایل FAT32 و exFAT یافت نمی شوند. همچنین، از مجوزهای فایل برای امنیت پشتیبانی می کند. یکی دیگر از ویژگی‌های مهمی که NTFS ارائه می‌کند، کپی‌های سایه‌ای برای پشتیبان‌گیری، رمزگذاری، محدودیت‌های سهمیه دیسک و لینک‌های سخت است. NTFS با تمام نسخه‌های ویندوز سازگار،در سیستم Mac OS به صورت Read Only و تا حدی با توزیع‌های لینوکس سازگار است.
Mac OS Extended (HFS)
این نوع گزینه فرمت کردن فلش مخصوص کاربران سیستم عامل های مک نیز می باشد. این فایل در سیستم عامل‌های دیگر قابل شناسایی نخواهد بود و در حالت عادی امکان استفاده از آن را نخواهید داشت.

انواع روش های فرمت کردن هارد و فلش
فرمت کردن فلش و هارد دارای چند روش مختلف برای پاک کردن اطلاعات است که در اینجا به سه مورد آن می پردازیم :
1.نحوه فرمت کردن فلش و هارد File Explorer
برای فرمت کردن درایو فلش مموری با استفاده از File Explorer در ویندوز 10، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید File Explorer را باز کنید.

- از پنجره باز شده سمت چپ گزینه This PC کلیک نمائید.

- در پایین قسمت Devices and drives روی درایوی که می‌خواهید آن را فرمت نمایید راست کلیک کنید و گزینه فرمت را انتخاب نمایید.

- در منوی فایل سیستم دو گزینه وجود دارد یکی NTFS و FAT32 نیز می باشد یکی از دو نوع فرمت را برای خود انتخاب نمایید.
- بعد از انتخاب یکی از فرمت های بالا در در منو Allocation unit size مقداری که از پیش تعیین شده است را انتخاب کنید.
- در قسمت Volume label نام فلش خود را به صورت دلخواه انتخاب کنید.

- سپس در قسمت فرمت آپشن Format options گزینه Quick format را انتخاب نمایید. وقتی که شما این گزینه را انتخاب میکنید فقط اطلاعات فایل سیستم و فولدر ها پاک می شود و اطلاعات قابل بازیابی است. در صورتی که این گزینه را انتخاب نکرده باشید، فرمت کردن به صورت کامل برای شما انجام می گردد.
- در مرحله بعدی در دکمه start بزنید و بعد گزینه YES را کلیک کنید.

2.فرمت کردن فلش مموری و هارد دیسک از طریق Disk management
- برای فرمت کردن به روش Disk management بر روی My computer کلیک راست کنید و گزینه Manage را انتخاب نمایید.


- در صفحه باز شده بر روی قسمت Disk management کلیک کنید.

- در قسمت پایین، تمامی اطلاعات فلش که به کامپیوتر متصل می کنید را نمایش خواهد داد. روی فلش مموری خود کلیک راست کنید و بعد گزینه Format انتخاب کنید.

- نام فلش را در قسمت Volume label می‌توانید تغییر دهید و با انتخاب Perform Quick Format و زدن گزینه Ok فرآیند فرمت را تکمیل کنید.

3.فرمت کردن به روش cmd
یکی دیگر از راه های فرمت کردن هارد و فلش استفاده از Command Prompt است. برای این روش فرمت کردن :
1. منوی start باز کنید.
2. عبارت cmd در جستجو تایپ کنید و بعد از آن راست کلیک کنید و گزینه Run as administrator را انتخاب نمایید.
3. برای فرمت سریع دستور زیر را تایپ کنید:
format VOLUME: /v:FLASH DRIVE-LABEL /fs:FILE-SYSTEM /q
در این دستور به جای VOLUME از حروف لاتین فلش مموری خود استفاده کنید و به جای FLASHDRIVE-LABEL نیز عنوان فلش خود را جایگزین نمائید. همچنین به جای FILE-SYSTEM نوع فرمت خود را براساس نوع سیستم خود یکی از گزینه های FAT32، exFAT و یا NTFS را تایپ نمایید.
4. بعد از این مرحله دکمه enter را بزنید.

5. اگر می خواهید فرمت کامل داشته باشید دستور خط مشابه خط قبل را تایپ کنید و بعد Enter بزنید
format VOLUME: /v:FLASH DRIVE-LABEL /fs:FILE-SYSTEM
6. در آخر دوباره Enter را بزنید تا فرآیند فرمت شما کامل شود.

جمع بندی
فرمت کردن فلش مموری شاید در وهله اول آسان به نظر برسد ، اما گاهی اوقات به دلیل مشکلات سیستمی یا وجود ویروس و فایل های خراب ، این کار ساده به یک عملیات پیچیده و پر درد سر تبدیل می شود. فرمت کردن فلش های خراب معمولا با روش های که دربالا به شما آموزش دادیم امکان پذیر نخواهد بود. برای فرمت کردن اول باید هدف خود را مشخص کنید اگر فقط برای پاک کردن داده ها و اطلاعات می باشد می توانید یکی از روش های رایج را برای فرمت کردن فلش مموری و هارد دیسک خود استفاده نمایید. در نهایت توجه داشته باشید که سیستم فایل در روش فرمت کردن فلش اهمیت دارد. اگر حجم فایل‌های شما بیشتر از 4 گیگابایت است، انتخاب سیستم فایل FAT32 توصیه نمی‌شود.


نظرات پست (0)

اولین نفر در ثبت نظر برای این پست باشید.