ساعتهای هوشمند امروزه به یکی از جذابترین محصولات الکترونیکی تبدیل شدهاند. بسیاری از افراد از پیر تا جوان از این نوع ساعتها استفاده کرده و حتی آنها را جایگزین ساعتهای کلاسیک کردهاند. به تبع این تقاضا، شرکتهای مختلف نظیر اپل، سامسونگ، شیائومی، گارمین، فاسیل و ال جی پای به عرصه تولید این نوع ساعتها گذاشتهاند و محصولات متنوعی روانه بازار کردهاند.
ویژگیهای جذاب و کاربردی فراوانی که در ساعتهای هوشمند به چشم میخورد، از دلایل اقبال جهانی به این نوع ساعتها است. یکی از این ویژگیها وجود GPS است. اگر در گذشته GPS یک تکنولوژی پیچیده بود که استفاده از آن نیازمند مهارت در رشتههایی همچون جغرافیا و نقشهبرداری بود، امروزه اما به لطف ساعتهای هوشمند شما میتوانید از مزایای این تکنولوژی هر کجای دنیا که باشید بهرهمند شوید. با این حال استفاده از این تکنولوژی در ساعتهای هوشمند با اما و اگرهایی همراه است. در این مطلب قصد داریم نوع کاربرد این تکنولوژی را در ساعتهای هوشمند به طور کامل به شما توضیح دهیم تا در هنگام خرید ساعت هوشمند با دید بازتری ساعت مد نظر خود را انتخاب کنید. با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
جی پی اس چیست؟
سیستم موقعیتیاب جهانی یا همان GPS یک سیستم ماهوارهای ناوبری جهانی بوده که امکان سنجش موقعیت و سرعت و همگامسازی زمان را فراهم میکند. فناوری GPS همه جا حضور دارد. امروزه شما میتوانید سیستمهای GPS را در ماشین، تلفن هوشمند و ساعت خود مشاهده کنید. فناوری GPS میتواند به شما کمک کند مسیر خود را به سادگی پیدا کرده و از نقطه A به نقطه B بروید.
به تکنولوژی GPS به عنوان ابزاری قدرتمند برای مشاغل و سازمانها در بسیاری از صنایع مختلف نگاه میشود. افراد زیادی در کسوت دانشمند، خلبان، کاپیتان وسایل نقلیه دریایی و بسیاری افراد دیگر از GPS به صورت روزانه برای انجام وظایف شغلی خود استفاده میکنند. آنها از اطلاعات GPS برای تهیه نقشهها و نقشههای دقیق، اندازه گیری دقیق زمان، ردیابی موقعیت یا موقعیت مکانی و ناوبری استفاده میکنند. GPS در همه زمانها و تقریباً در هر شرایط آبوهوایی کار میکند.
فناوری GPS کاربردهای زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
• محل: تعیین موقعیت
• جهت یابی: رفتن از یک مکان به مکان دیگر.
• ردیابی: نظارت بر اشیاء یا حرکت شخص.
• نقشه برداری: ایجاد نقشههای جهان
• زمان سنجی: امکان اندازه گیری دقیق زمان را فراهم میکند.
نحوه عملکرد GPS در ساعتهای هوشمند
ساعتهای هوشمند با گیرندههای GPS داخلی میتوانند از GPS برای مکانیابی و ردیابی موقعیت مکانی شما استفاده کنند. همچنین GPS میتواند به افزایش ویژگیهای ایمنی و تناسب اندام در ساعت هوشمند کمک کند. چگونه؟ هم در مواقع اضطراری، میتواند به مقامات در مورد موقعیت مکانی شما هشدار دهد و هم در زمانی که دویدن، دوچرخهسواری یا سایر فعالیتهای خارج از منزل را انجام میدهید، به ردیابی مدت و مسافت مسیر شما کمک میکند.
هر چند به کار بردن قابلیتهای برگرفته از GPS در ساعتهای هوشمند ساده است، با این حال زیربنای فنی آن پیچیده است. برای آشنایی بیشتر با این فناوری، بهتر است یک بار طرز کار آن را مرور کنیم. جیپیاس از ماهوارههایی که در مداری تقریباً 19 هزار کیلومتری بالاتر از سطح زمین قرار دارند، استفاده میکند. هر ماهواره دو بار در روز در یک مسیر از پیش تعیین شده در اطراف زمین حرکت کرده و سیگنالهای از نوع مایکروویو را به گیرندههای GPS موجود در ساعت هوشمند شما ارسال میکند. ساعت هوشمند سیگنال دادهها را گرفته و از روش مثلثبندی (Triangulation) استفاده میکند. مثلثبندی راهی برای تعیین تفاوت بین زمانی بوده که ساعت شما سیگنال GPS را دریافت کرده و زمانی که سیگنال GPS به ساعت شما ارسال شده است. فناوری GPS میتواند بدون اینترنت یا اتصال با تلفن شما به صورت آفلاین نیز کار کند. گیرنده جیپیاس ساعت هوشمند سیگنالهایی را مستقیماً از ماهواره دریافت میکند تا موقعیت مکانی شما را بررسی کند. این قابلیت به نقشهبرداری از مسیرها، مکان و ارتفاع کمک میکند.
GPS برای ورزش و تناسب اندام
فناوری GPS در ساعت هوشمند برای کارکردهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله مهمترین این کارکردها، استفاده از GPS برای نظارت بر تناسب اندام شما است. به کمک GPSساعت شما میتواند مواردی مانند مسافت طی شده و سرعت حرکت را کنترل کند. اگر جزء آن دسته افرادی هستید که برای حفظ تناسب اندام و سلامتی خود میدوید، حتماً میدانید که این اطلاعات تا چه حد ارزشمند هستند. ساعت هوشمند شما به شما کمک میکند تا دویدن خود را با معیارهایی دقیق بهبود ببخشید. از آن جایی که افراد زیادی ساعت هوشمند را به منظور قابلیتهای نظارت بر سلانمتی آن استفاده میکنند، بدون شک این قابلیت را امکانی بسیار مفید و کاربردی میدانند.
GPS برای ایمنی
اگر میخواهید بدانید فرزندانتان در طول روز کجا هستند، میتوانید برای آنها یک ساعت هوشمند بخرید. به کمک ساعت هوشمند میتوانید حرکات آنها را در به طور واقعی ردیابی کنید تا از سلامت و امنیت آنها اطمینان حاصل کنید. برخی از دستگاهها حتی به شما امکان میدهند «حصارهای جغرافیایی» را تنظیم کنید، که هر زمانی که فرزندانتان از یک منطقه امن از پیش تعریفشده مانند مدرسه خارج شد، اعلانهایی برای شما ارسال شود. در برخی ساعتها این قابلیت پیشبینی شده که در صورت خروج فرزند شما از منطقه مدنظر، به طور خودکار ساعت با تلفن شما تماس بگیرد.
محدودیتهای GPS
دقت GPS میتواند تحت تأثیر عواملی مانند تداخل سیگنال، شرایط آب و هوایی و در دسترس بودن ماهواره باشد. با این حال، پیشرفتهایی مانند استفاده از حالت A-GPS که فناوری GPS را با سیگنالهای اینترنتی ترکیب میکند و چیپستهای بهبود یافته به کاهش این محدودیتها کمک میکند. یکی دیگر از محدودیتهای این تکنولوژی این است که انرژی باتری قابل توجهی را مصرف میکند. به همین منظور سازندگان ساعتهای هوشمند این امکان را در این نوع ساعتها قرار دادهاند که به کاربران امکان میدهد GPS را در صورت نیاز روشن و خاموش کرده و عمر باتری خود را بهینه کنند.
چه نوع ساعت هوشمندی بخریم؟
اگر چه فناوری GPS امروزه تقریباً در تمامی ساعتهای هوشمند مشاهده میشود، با این حال کارکرد آن در همه ساعتها یکسان نیست. نکتهای که بسیاری از کاربران این نوع ساعتها پیش از خرید این محصول نمیدانند این است که فناوری GPS به کار رفته در بعضی ساعتهای هوشمند، تنها به منظور پایش سلامتی و همچنین سنجش مواردی مانند قدمهای و مسافت طی شده در طول روز کاربرد دارد. اگر خواهان استفاده از کاربردهای پیشرفتهتری مثل مسیریابی به صورت آفلاین یا ردیابی به صورت آفلاین و به عبارت دیگر قابلیتهایی هستید که به کمک ماهواره قابل استفاده هستند، میبایست هنگام خرید توجه داشته باشید که ساعتی که خریداری میکنید، از این قابلیت برخوردار باشد. برای مثال ساعتهای برند گارمین از این قابلیت برخوردار هستند. از ساعتهای برند شیائومی نیز برای مثال ساعت Amazfit T-Rex Ultra و یا دارای Amazfit T-Rex Pro این قابلیت است.
اما اکثر دیگر مدلهای ساعتهای هوشمند فقط در زمان پایش فعالیتهای ورزشی به سرویس GPS و سایر ماهوارهها متصل شده تا مسیر فعالیت شما را نمایش دهند. در ادامه چند مدل از این ساعتها را به اختصار معرفی میکنیم.