10 دلیل کم شدن صدای هندزفری به همراه راه حل افزایش صدای هندزفری

10 دلیل کم شدن صدای هندزفری به همراه راه حل افزایش صدای هندزفری

دلیل کم شدن صدای هندزفری و هدفون چیست؟

گاهی اوقات می‌بینیم که صدای هندزفری کم شده و دیگر به اندازه قبل نیست. مثلا همین دیروز داشتید در خیابان با صدای بلند موزیک گوش می‌کردید ولی حالا هرچقدر تلاش می‌کنید حجم صدای مورد نظرتان را بدست نمی‌آورید. بعضی اوقات هم هندزفری از دستتان می‌افتد یا ضربه کوچکی می‌بیند که به نظر بی اهمیت می آید ولی نتیجه‌‌اش کم شدن صدای هندزفری است.

اگر با این مشکلات رو به رو شده باشید حتما راه حل های زیادی را امتحان کرده‌اید. شاید حتی هندزفری را برای تعمیر به علاالدینی جایی برده و خلاصه کلی پول به پایش ریخته باشید. اما اگر هنوز هندزفری را دست تعمیرکار نسپرده‌اید و به دنبال راه حلی برای کم شدن صدای هندزفری در اینترنت می‌گردید، پس حتما تا انتهای مقاله را بخوانید.


دلیل کم شدن صدای هندزفری چیست؟ به همراه راه حل افزایش صدای هندزفری

اصلا چرا این اتفاق می‌افتد؟ چرا باید صدای هدفون و هندزفری خود به خود کم شود؟ چندین عامل می‌توانند در کنار هم منجر به قطع و کم شدن صدای هندزفری شوند که بعضی از مشکلات فنی هستند، اما باقی با رسیدگی منظم به هندزفری به راحتی قابل حلند.

نکته: این نکته را در نظر داشته باشید که بعضی روش‌های زیر برای هندزفری های تو گوشی یا اصطلاحا In-Ear اند که معمولا دارای پد سیلیکونی بوده و قابل تمیز کردن هستند. اما در مورد هندزفری های ایرپادی یا Semi in-Ear این قاعده متفاوت است. ایرپادهای اپل و کلا هندزفری های ایرپادی از این نوع بوده و در صورت کم شدن صدای ایرپاد در آیفون بهتر است مقاله تمیز کردن هندزفری ایرپاد را مطالعه کنید.


1.کثیف بودن قسمت توری هندزفری


اگر به اندازه من کنجکاو باشید قطعا برای یک بار هم که شده دل و روده هدفون سیمی قدیمی خود را بیرون ریخته‌اید تا مشکل کم شدن صدای هندزفری را پیدا کنید. بین پد سیلیکونی و محفظه اسپیکر یک لایه توری وجود دارد که صدا از آنجا خارج می‌شود. این توری برای محافظت از اسپیکر قرار داده شده و جلوی ورود گرد و خاک به اسپیکر را می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین دلایل کم شدن صدای هدفون را می‌توان در همینجا جست و جو کرد.

این لایه توری ممکن است پس از مدتی استفاده به گرد و خاک یا چربی گوش شما آغشته شده و منافذش بسته شود.

راه حل:

توصیه ما به شما این است که بهداشت هدفون را جدی بگیرید و به طور منظم تمیزش کنید. به علاوه هنگام تمیز کردن هندزفری حتما به این توری هم توجه کنید و مطمئن شوید که مشکلی نداشته باشد.


2.داغ شدن بیش از حد هندزفری


دلیل دیگر قطع شدن صدای هندزفری مربوط به بالا رفتن دمای آن است. این فاکتور را باید در مورد هندزفری های بلوتوثی یا شارژی که به برق وصل می‌شوند در نظر بگیرید. گاهی اوقات در اثر شارژ بیش از حد، چیپ دستگاه داغ شده و سبب می‌شود تا چسب توری به آن بچسبد.

راه حل:

اگر پد سیلیکونی را برداشتید و دیدید که همین اتفاق افتاده است، سطحش را تمیز کنید و چسب را از رویش بردارید تا مشکل حل شود.


3.مشکل سوکت یا جک هندزفری سیمی


در مورد هندزفری های سیمی یک احتمال سخت افزاری هم وجود دارد که می‌تواند دلیل کم شدن صدای هندزفری باشد. هدفون های سیمی معمولا در محل جک صدا دارای ضعف هستند و زود خراب می‌شود. چون این نقطه در معرض ضربه و تکان قرار دارد ممکن است پس از مدتی اتصال دچار اختلال شده و سبب ضعیف شدن یا قطع شدن صدای یکی از گوشی های هندزفری شود. در بعضی موارد هم هر دو گوشی از کار می‌افتند و کلا هندزفری خراب می‌شود.

بعضی اوقات هم وجود اشغال بین جک و سوکت گوشی سبب می‌شود تا اتصال ناپایدار و صدا ضعیف باشد.

راه حل:

در این حالت راه حلی نداریم جز اینکه جک را تمیز نگه داریم و پیش از این اتفاق مواظب هندزفری باشیم. اگر هم هندزفری در این ناحیه آسیب کمی دیده باشد، شاید یک تعمیرکار ماهر بتواند برایتان درستش کند.


4.ضربه دیدن سیم یا سری های هندزفری


گاهی یک ضربه کوچک یا یک کشیدگی ساده سبب می‌شود تا صدای گوشی های هندزفری دچار مشکل شود. مخصوصا هندزفری های سیمی در برابر این ضربات خیلی آسیب پذیرند و به راحتی خراب می‌شوند.

راه حل:

از کشیدن سری‌های هندزفری خودداری کنید تا در محل اتصال سیم دچار قطعی نشوند. علاوه بر این مواظب باشید تا محفظه اسپیکر ضربه نخورد و زیر پا نماند. اگر هندزفری سیمی شما دچار اتصالی در این نقطه شده احتمال تعمیر آن پایین است و شاید بهتر است به دنبال خرید هندزفری دیگری باشید.


5.ایراد در اتصال بلوتوث برای هندزفری بلوتوثی


درست است که اختلال در سیگنال های بلوتوث را نمی‌توان مستقیما دلیل کم شدن صدای هندزفری معرفی کرد، ولی در پایین آمدن کیفیت بی‌تاثیر نیستند. اگر بین هندزفری و گوشی (کامپیوتر) که موسیقی از آنجا پلی می‌شود مانعی وجود داشته باشد، صدا ضعیف خواهد شد.

راه حل:

- حواستان باشد که زیاد از گوشی دور نشوید. بسیاری از هندزفری ها برد کوتاهی دارند و اگر وارد اتاق دیگری شوید یا از چند دیوار بگذرید قطع می‌شوند.

- ریست کردن هندزفری بلوتوثی هم همیشه جواب می‌دهد.


6. کم بودن شارژ هندزفری


اگر به دنبال دلیل کم شدن صدای هندزفری بلوتوثی هستید بهتر است میزان شارژ آن را هم چک کنید. چون بسیاری از دستگاه‌های بلوتوثی زمانی که شارژ پایینی دارند، صدای خروجی را کم می‌کنند.

راه حل:

از پر بودن شارژ هندزفری مطمئن شوید و در صورت لزوم آن را به شارژ بزنید.


7.تنظیمات صدای گوشی


تنظیمات شنیداری گوشی یکی از عواملی است که در کم شدن صدای هندزفری ایرپاد در گوشی های اندروید بی تاثیر نیست. گاهی اوقات یادمان می‌رود که تنظیمات گوشی را تغییر داده‌ایم و فکر می‌کنیم که ایراد از خود هندزفری است.

علاوه بر این بعضی از گوشی‌های قدیمی سیستم اتصال ضعیفی دارند و صدا را کمتر از حالت معمول پخش می‌کنند.

راه حل:

- وارد تنظیمات و سپس بخش Sound & Vibration گوشی شوید و میزان صدای تماس‌ها، نوتیفیکیشن‌ها، آلارم‌ها و موسیقی را تنظیم کنید.

- در مسیر بالا به بخش Equalizer بروید (Audio Effect یا AudioWizard در مدل‌های مختلف گوشی) و با آزمودن حالت های صوتی متنوع تفاوت را بررسی کنید.

- اکثر گوشی‌ها دارای محدودیت صدای مناسب برای سلامت گوش هستند که اجازه نمی‌دهد صدا از ولوم مشخصی بالاتر رود. اگر این محدودیت را برای صدای گوشی تعریف کرده‌اید آن را بردارید.

- می‌توانید یک برنامه Volume Booster هم روی گوشی نصب کنید تا حجم صدا را بالاتر ببرد. البته از طیف مشخصی به بعد صدا دچار دیستورشن می‌شود و بهتر است خیلی زیادش نکنید.


8.صدای کم آهنگ


بعضی از آهنگ‌ها چون با کیفیت پایین‌تری ضبط شده‌اند صدای پایینی دارند. بنابراین فرقی نمی‌کند که با هندزفری پلی شوند یا بدون هندزفری در هر صورت صدای کمی خواهند داشت.

راه حل:

برای اینکه بفهمید آیا مشکل کم شدن صدای هندزفری مطرح است یا اینکه خود آهنگ کیفیت کمی دارد بهتر است یک آهنگ دیگر را هم امتحان کنید.


9.آب خوردگی و خیس شدن


فکر کنم همه می‌دانیم که لوازم الکترونیکی خیلی به آب حساسند. با اینکه الان بسیاری از طراحان به دنبال تولید لوازم با استاندارد ضد آب هستند اما در بهترین حالت فقط توانسته‌اند مقاومت آن‌ها را در برابر آب بیشتر کنند. پس اگر در روزهای بارانی بیرون از خانه ورزش می‌کنید و آهنگ گوش می‌دهید، در نظر بگیرید که ممکن است دلیل کم شدن صدای هندزفری نم برداشتن آن باشد.

راه حل:

به هیچ عنوان هندزفری را در مجاورت آب قرار ندهید و در صورت خیس شدن سریعا خشکش کنید. در مورد هندزفری های بلوتوثی هم دستگاه را خاموش نگه دارید تا کاملا رطوبتش از بین برود.


10.جاگیری پدهای سیلیکونی


هندزفری ها طراحی ظریفی دارند و در بهترین حالت طوری طراحی می‌شوند که مناسب گوش تمام کاربران باشند. با این حال داخل گوش ما خیلی هم شبیه نیست و ممکن است یکی از دلایلی که حس می‌کنیم صدای هندزفری پس از مدتی کم شده این باشد که درست داخل گوش جا نمی‌شود.

راه حل: اگر با هندزفری های داخل گوشی راحت نیستید و حس می‌کنید داخل گوشتان جا نمی‌شوند، یک هدفون جدید بخرید. هدفون‌های ایرپادی تا ته داخل گوش کیپ نمی‌شوند و برای افراد سخت گیر مناسب ترند. با مطالعه مقاله راهنمای خرید هندزفری می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.


10 موردی که ما در اینجا بررسی کردیم جز علل رایج کم شدن صدای هندزفری به شمار می‌روند. اما دلایل دیگری مانند مشکلات جدی سخت افزاری مثلا خراب شدن درایورهای اسپیکر هم می‌تواند سبب این مشکل شود.

اگر هیچ کدام از موارد بالا صدای هندزفری را برنگرداند می‌توانید مشکلتان را در کامنت با ما در میان بگذارید تا راه حل جدیدی برایش پیدا کنیم. اگر هم راهی را می‌شناسید که در این مقاله جا افتاده، خوشحالم می‌شویم که به ما یادآوری کنید.



میثم ۱۴۰۰/۳/۲۵ ۲۱:۱۳:۵۷
سلام؛ یه جایی خوندم که هندزفریهای بی سیم دارای تنظیم صدای داخلی هستند که بعضی وقتها کم شدن یا قظع شدن صدا مربوط به این قضیه اس؛ در صورت امکان توضیح دهید

نویسنده مسترکالا ۱۴۰۰/۴/۷ ۱۳:۵۱:۵۹
با سلام یکی از راه های افزایش صدای هندزفری های بیسیم تو گوشی های اندرویدی اینه که برید داخل تنظیمات Developer Option و اونجا صدای گوشی رو بالا ببرید. مراحلش رو برای ایرپاد تو بلاگ https://masterkala.com/Airpods-Low-Volume-Issues-On-Android-Phone توضیح دادیم می‌تونید مطالعه کنید.